БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ НА
ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ
какво е сглобяема къща дъвесината - строителен материал най-често задаваните въпроси

начало
за съюза
структура
членове
документи
новини
статии
галерия
за контакти
тел: 034 455515
факс: 034 455548
info@bspsk-bg.org

Посещение на г-н Лайтгеб в България - 14-18.03.2005 г.

Между 14 и 18 март по покана на СЪЮЗА в България беше г-н Лайтгеб, председател на техническите комисии на Европейския и Австрийския съюзи на производителите на сглобяеми къщи. Целта на посещението му бе да запозае членовете на СЪЮЗА с техническите норми и със законодателството за сглобяемото строителство в Европа. Г-н Лайтгеб участва като лектор на двата семинара организирани от СЪЮЗА, чиято цел бе да представят предимствата и развитието на сглобяемото строителство в Европа пред представители на банки, застрахователни компании, агенции за недвижими имоти, архитекти и инвеститори.

Първият семинар се проведе на 16.03.2005 г. с представители на банки, застрахователни компании и агенции за недвижими имоти на тема "Модерното сглобяемо строителство – традиция в Европа, нова перспектива за България. Сигурност и гаранция за всички". Целта на семинара бе да запознае присъстващите с този вид строителсто и неговите предимства.

Вторят семинар се проведе на 17.03.2005 г. с архитекти, предствители на общини и инвеститори на тема "Модерното сглобяемо строителство – традиция в Европа, нова перспектива за България". Вниманието на присъстващите бе насочено към особеностите на сглобяемото строителсво и техническия прогрес в тази област.

Лектори на семинарите бяха инж. Антонина Димовска (член на маркетинговата комисия към СЪЮЗА), инж. Динко Караиванов (член на управителния съвет на СЪЮЗА) и г-н Лайтгеб.

На двата семинара основният доклад бе предстваен от г-н Лайтгеб. Неговата презентация бе на тема "Развитие на сглобяемото строителство в Австрия, от традиционната дървена къща до хай-тек къщите, управлявани от компютър. Техническият прогрес в това строителство." На първия семинар г-н Лайтгеб говори също и за "Отношения с банки, застрахователи и агенции за недвижими имоти."

Г-жа Димовска представи целите на семинарите и запозна аудиторията с темата за модерното сглобяемо строителство, включително как се развива то в Европа, защо смятаме, че е подходящо за България, за кредитиране и застраховане, а също и защо смятаме, че с поканените можем успешно да си сътрудничим.

Г-н Караиванов изнесе презентация на тема "Състояние на сглобяемото строителство у нас в момента, какво сме постигнали и какво още ни е необходимо". Той разгледа различните видове материали, използвани за отделните елементи при сглобяемото строителство и видовете сгради, подходящи за изграждане със сглобяеми елементи. Г-н Караиванов проследи историята и настоящето на производството и производителите на сглобяеми сгради в България.

Очаквайте скоро статии, посветени на темите на семинарите.
©2005г. БСПСК всички права запазени /webmaster